Index Vakbarát Hírportál

Medvegyev nem létező lányát szemelte ki

2010. január 21., csütörtök 10:35 | aznap frissítve

A Kreml közelében fogott el a rendőrség egy dagesztáni vendégmunkást, aki állítása szerint nehéz anyagi helyzete miatt feleségül akarta kérni Dmitrij Medvegyev lányát. A rendőrök pszichiátriára utalták a férfit, az orosz elnöknek ugyanis nincs is lánya, csak egy kisfia van.

Dmitrij Medvegyev államfő lányát akarta mindenáron feleségül kérni egy dagesztáni vendégmunkás, aki a lánykéréshez szerdán megpróbált behatolni a moszkvai Kremlbe. Sok esélye akkor sem lett volna, ha sikerül bejutnia, ugyanis az orosz elnöknek nincs is lánya.

Az orosz lapok szerdai beszámolói szerint a dagesztáni férfira egy rendőrjárőr figyelt fel. A dagesztáni férfi a nagy hidegben kitartóan sétált fel-alá a Kreml Szpasszkaja tornyánál, ahol a szolgálati bejárat és egy autóbejáró nagy kapu is van.

A jól öltözött férfit bevitték a legközelebbi rendőrségre, ahol elmondta, hogy négyszemközt kell beszélnie az államfővel, mert meg akarja kérni a lánya kezét. A 35 éves, Bahtijar nevű embernek fogalma sem volt arról, hogy Medvegyevnek nincs lánya, csak egy fia, de még az is kicsi.

A Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap felderítette az első hallásra vidám történet szomorú hátterét. Bahtijar két éve érkezett Moszkvába pénzt keresni, és darukezelő lett egy építkezésen. A pénz nagyrészét minden hónapban hazaküldte a szüleinek, a válság miatt azonban az építkezést leállították, és Bahtijar elvesztette munkáját. Ezért döntött úgy, hogy megpróbálja egy gazdag házassággal jobbra fordítani sorsát.

A rendőrök a férfit pszichiátriai klinikára vitték kivizsgálás céljából.

Rovatok