Index Vakbarát Hírportál

Lerobbant II. Erzsébet luxusautója

2010. február 25., csütörtök 14:55

A londoni belvárosban lerobbant II. Erzsébet Bentleyje, ezért a brit uralkodó az egyik rendőrségi kísérőkocsiban folytatta útját a Tower-hídhoz. Az autót még 2002-ben kapták, de az egyik felhőkarcoló előtt nem akart beindulni.

A rendőrségi kísérőautók egyikében tette meg citybeli túrájának egy részét a brit uralkodó, miután saját kocsija lerobbant.

A kínos incidens akkor történt, amikor II. Erzsébet királynő ellátogatott London pénzügyi központjába. Az uralkodó éppen az egyik nevezetes citybeli felhőkarcolótól indult volna a túra következő állomásához, a Tower-hídhoz, amikor a mélybordó Bentley  a sofőr többszöri próbálkozása ellenére sem akart beindulni. Az autót a királynő a trónra lépés aranyjubileumára, vagyis 50. évfordulójára kapta még 2002-ben.

A The Daily Telegraph csütörtöki beszámolója szerint néhány percnyi várakozás után a 84 éves királynő kiszállt az elegáns, ám használhatatlanná vált luxusjárműből, és átült a rendőrségi kíséret egyik hétköznapi, viszont tökéletesen működő Range Roverébe.

A második világháború idején fiatal hercegnőként II. Erzsébet egyébként kitanulta az autószerelői szakmát, és azzal vette ki részét Nagy-Britannia háborús erőfeszítéseiből, hogy a hadsereg teherautóinak javításában segédkezett.

A brit királyi család magas rangú tagjai közismerten vezetni is szeretnek, és ez alól nem kivétel az uralkodó sem, akit főleg a vidéki rezidenciák környékén időnként látni lehet maga vezette autójában.

Rovatok