Index Vakbarát Hírportál

Megmérgezték a levest a brit magániskolában

2010. március 17., szerda 17:44

Valamilyen háztartási tisztítószert öntött a diákoknak szánt levesbe az egyik alkalmazott egy előkelő brit magániskolában, de a konyhai személyzetnek feltűnt az étel erős szaga, ezért senki sem evett belőle.

Tisztitószerrel mérgezte meg a diákok levesét a konyhaszemélyzet egyik tagja az egyik előkelő brit magániskolában. Az eset még előző csütörtökön történt, azonban a férfit egészségügyi problémái miatt nem tudták rögtön kihallgatni.

A levest már éppen felszolgálták volna 650 diáknak a Stowe középiskolában, amikor a személyzet egyik tagjának feltűnt az ételből áradó erős szag, írja a Telegraph. A főszakács erre megkóstólta a levest, de azonnal ki is köpte azt. "Ne nyúljatok a leveshez, megmérgezték!" - mondta.

Az iskola azonnal értesítette a rendőrséget, akik elfogták a személyzet egyik 58 éves tagját, aki a gyanú szerint belekeverte a tisztítószert a levesbe. A felöntött ételből senki sem evett.

Az elfogott férfi 2007 januárja óta dolgozott az iskolában, az igazgató szerint korábban nem volt vele gond. A rendőrség és az iskola vezetése sem tudta megmondani, hogy a férfi miért követhette el tettét.

A Stowe az egyik legdrágább magániskola Nagy-Britanniában, egy tanév évente 27 ezer fontba (kb. 8 millió forintba) kerül. Az iskolának helyet adó kastélyban tanult korábban többek között Sir Richard Branson, a Virgin üzleti birodalom alapítója is.

Rovatok