Index Vakbarát Hírportál

Castro nem undorodik Obamától

2010. március 25., csütörtök 16:55

Fidel Castrónak nincs kifogása Obama ellen, bár úgy véli, semmiben sem különbözik elődeitől, és ha tudósaival megvitatná, maga is rájönne, országa messze áll attól a modelltől, amelyet az emberiségnek oly buzgón ajánlgat.

Fidel Castro nem undorodik Barack Obama amerikai elnöktől, akit az "imperialista kapitalista rendszer fanatikus hívének tart, és aki "időnként butaságokat beszél Kubáról". A veterán kubai vezető a helyi sajtóban és interneten csütörtökön közzétett röpiratában úgy fogalmazott, hogy Barack Obama kormányzata semmiben nem különbözik elődjeiétől, militarista politikájával, a természeti erőforrások fosztogatásával, a fejlődő országokkal egyenlőtlen alapokon folytatott kereskedelemmel ugyanazt az utat folytatja.

"Dacára mindennek, nincs semmiféle averziónk Obamával szemben, és a legkevésbé sem az amerikai néppel szemben. Úgy véljük, hogy az egészségügyi reform fontos csata volt, és sikert jelent kormányának" - fejtette ki az évek óta súlyos beteg Castro. Arról ugyanakkor nem tett említést, hogy az amerikai elnök előző nap bírálta Kuba elnyomó rendszerét és a politikai foglyok elengedésére szólította fel a havannai vezetést.

Fidel szerint az Egyesült Államok hatalmas gazdasági, technológiai és tudományos hatalma sem tudja túlélni a bolygót fenyegető katasztrófát. A Haitit és Chilét sújtó pusztító erejű földrengések "ékesszóló bizonyítékai az állítólagos civilizációt fenyegető veszélyeknek" - véli a politikus, aki szerint Obamának ki kell keresnie számítógépén a megfelelő adatokat, meg kell vitatnia azokat a legkiválóbb tudósokkal, hogy lássa, országa messze áll attól a modelltől, amelyet az emberiségnek oly buzgón ajánlgat.

Rovatok