Index Vakbarát Hírportál

Sárkányrepülője ölte meg az abu-dzabi sejket

2010. március 30., kedd 18:31

Ahmed sejk pénteken zuhant egy marokkói tóba sárkányrepülőjével, a pilótát még aznap kimentették, a sejket azonban négy napig keresték. Holttestét kedden találták meg. Az emirátus vezetőjének testvére volt, a Forbes szerint a 27. leggazdagabb ember a világon.

Sárkányrepülőjével balesetet szenvedett és meghalt Ahmed bin Zajed al-Nahjan, Abu-Dzabi állami tőkealapjának vezetője, az emirátus vezetőjének testvére. Ahmed sejk sárkányrepülővel zuhant le még pénteken egy marokkói tóba, azóta keresték, holttestét végül csak kedden találták meg, írja a Bloomberg.

A negyvenes évei elején járó Ahmed sejk a Forbes szerint a világon a 27. leggazdagabb ember volt, tőkealapja diszponált a világ olajkészletének 7 százaléka fölött. A társaság vagyona becslések szerint 300 és 800 milliárd dollár között van.

A BBC szerint a balesetet megúszta a sárkányrepülőt vezető pilóta, őt még pénteken sikerült kimenteni, állapota kielégítő.

A Rabattól délre fekvő hegyvidéken a sejk rendszeresen megfordult, az ott élők ismerték őt is és a családját is, állítólag volt ott is egy rezidenciájuk.

Rovatok