Index Vakbarát Hírportál

Szekeres Imre elhagyhatta Oroszországot

2010. március 30., kedd 11:44

Diplomaták közbenjárására Szekeres Imre honvédelmi miniszter elhagyhatta Oroszországot. Szekeres Afganisztánba tartott, amikor hétfőn hajnalban feltartották repülőgépét Asztrahányban. Az orosz hatóságok nem adtak magyarázatot a késedelemre, és a Honvédelmi Minisztérium is hallgat.

Már nem tartózkodik Oroszországban a magyar honvédelmi miniszter Afganisztánba tartó repülőgépe, melyet a hatóságok hétfőn hajnalban nem engedtek felszállni Asztrahányból. Az orosz hatóságok nem adtak tájékoztatást arról, hogy miért nem engedték felszállni a honvédelmi minisztert szállító katonai gépet.

Az esetről a magyar Honvédelmi Minisztérium sem kívánt bővebb tájékoztatást adni. Vadai Ágnes államtitkár közlése szerint nem nyilvános, hogy a miniszter odaért-e már Afganisztánba, és hogy mi történt a delegációval Oroszországban, erre majd a tárcavezető válaszol, ha hazaért.

Az orosz hatóságok hétfőn annak ellenére nem engedték felszállni Szekeres gépét, hogy  katonai delegáció tagjai minden szükséges engedéllyel rendelkeztek.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter és a katonai küldöttség hétfőn hajnalban utazott volna tovább Afganisztánba, ám az oroszországi Asztrahány repülőterének hatóságai adminisztrációs okokból nem engedélyezték a felszállást. Az orosz hatóságok nem adtak hivatalos magyarázatot a késlekedésre. A problémát diplomáciai úton sikerült rendezni.

Rovatok