Index Vakbarát Hírportál

A haja okozta a gondozónő vesztét

2010. április 29., csütörtök 11:19

A rendőrség szerint hosszú hajánál fogva rántotta a mélybe gondozóját a Tilikum névre keresztelt gyilkos bálna februárban az orlandói Seaworldben, írja a BBC.

Dawn Brancheau megpróbált kiszabadulni, de az állat kétszer visszahúzta. Kollégái azt mondták, amikor látták, hogy a nő a víz alá került, tudták, hogy nagy a baj. Tilikum ugyanis ritkán engedi el azt, amit egyszer megkaparintott. A halottkém szerint az idomár halálát fulladás és különböző sérülések okozták.

A tragédia akkor történt, amikor egy bemutatóra készültek. A Seaworld alkalmazottai megpróbálták elvonni az állat figyelmét, élelmet és hálókat dobáltak felé, de ettől csak idegesebb lett. Végül fél órába telt, mire sikerült befogni Tilikumot.

Korábban már kétszer is rátámadt emberekre. 1991-ben a kanadai Sealand nevű szórakoztatóparkban halt meg egy idomár a medencéjében. 1999-ben pedig a floridai Orlandóban támadt egy férfira, aki zárás után a Seaworldben maradt, és beugrott a medencéjébe. A férfit másnap holtan húzták ki a vízből.

Rovatok