Index Vakbarát Hírportál

Laura Bush állítja, megmérgezték férjével együtt Németországban

2010. április 29., csütörtök 08:48

A volt First Lady azt állítja, megmérgezték a 2007-es németországi G8 csúcstalálkozón őt és férjét, George Bush-t is. A Spoken from the Heart című önéletrajzi kötetében ír erről, ami májusban jelenik meg.

Az egykori First Lady szerint az elnöki pár védelméért felelős amerikai szövetségi titkosszolgálat azt sem zárta ki akkoriban, hogy az egész amerikai elnöki delegációt megmérgezték a G8-as csúcson, írja a New York Times.

A volt amerikai elnök, George Bush a találkozó ideje alatt napokig az ágyat nyomta rosszulléte miatt. Az orvosi vizsgálat végül azt mondta ki, hogy az elnöki pár és a delegáció tagja vírust kaptak el, de Laura Bush az önéletrajzában azt írja: csak az amerikai delegáció lett beteg, így az sem kizárt, hogy szándékosan mérgezték meg őket. "A többi delegációból senki nem lett beteg, rejtélyesen csak a miénk" - fogalmazott.

A volt First Lady könyvében ír egy 1963 novemberében, Texas államban történt balesetről is: akkor ő 17 éves volt és az autó, amelyben ült nekiment egy másik kocsinak, az abban ülő diáktársa pedig meghalt. Laura Bush szerint "akkor novemberben sok-sok évre elvesztette hitét", mert "először imádkozott Istenhez, hogy mentse meg egy ember életét, de senki sem hallotta meg fohászát".

Rovatok