Index Vakbarát Hírportál

Halálra ítélték a mumbai merénylőt

2010. május 6., csütörtök 11:37

Csütörtökön halálra ítélték azt a pakisztáni férfit, aki egyedüliként a merénylők közül túlélte a 2008 novemberében elkövetett mumbai támadássorozatot.

Halálra ítélte csütörtökön egy indiai különleges bíróság azt a 22 éves pakisztáni férfit, aki másfél évvel ezelőtt részt vett a mumbai terrortámadásokban.

Mohammed Adzsmal Kaszab volt az egyetlen, aki a 166 halálos áldozatot követelő 2008. novemberi terrorakció végrehajtói közül életben maradt. A bíróság a férfit emberölésben, robbanóanyag birtoklásában és India elleni háborús cselekményekben találta bűnösnek, írja a BBC.

A döntést meghozó bíró azt mondta, nem volt lehetőség arra, hogy a vádlottat felmentse, így kötél általi halálra ítélte. Mohammed Adzsmal Kaszab csak rázta a fejét arra a kérdésre, hogy él-e megszólalási lehetőségével, az ítélet kihirdetésekor arcát kezeivel eltakarta.

A támadást tíz fegyveres követte el. A merénylet után elmérgesedett a kapcsolat India és Pakisztán között, India pakisztáni milicistákat vádolt a támadássorozat elkövetésével.

Rovatok