Index Vakbarát Hírportál

Manipulálták az SNS cigányos plakátját

2010. május 6., csütörtök 14:32

A Szlovákiai Romák Uniója elítéli a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) romaellenes kampányát. A plakáton szereplő férfi nem tudta, miért fotózták le, ráadásul egy aranyláncot is ráaggattak.

František Tanko, a roma szervezet elnöke felszólította a szlovákiai pártokat, hogy ítéljék el az SNS romaellenes kampányát. Fontolóra veszik, hogy feljelentést tegyenek a kormánypárt elnöke, Ján Slota ellen, írja a bumm.sk felvidéki magyar hírportál.

A Szlovákiai Romák Uniója követeli Anna Belousovová SNS-alelnöktől, hogy hozza nyilvánosságra azokat a statisztikákat, melyek alapján állítja, hogy főként a romák nem hajlandók dolgozni, és ők azok, akik élősködnek a szociális rendszeren. Tanko hangsúlyozta, hogy márciusban készítettek egy közvélemény-kutatást, melynek során 570 romát kérdeztek meg, akar-e dolgozni, és mindegyikük azt válaszolta, hogy igen.

Az euroAWK reklámügynökség, amely kiragasztotta az SNS huszonkilenc óriásplakátját, csütörtök reggelig valamennyi hirdetést kék felülettel fedte le.

A SME című lap megkereste a plakáton szereplő roma férfit, a Magyargurabon (Veľký Grob) élő Lukáč Bartot, aki nem tudta, hogy milyen céllal fotózták le. A kép a szomszéd ház konyhájában készült. A fotót számítógéppel módosították, így kerültek mellkasára a tetoválások, és a nyakába a vastag aranylánc is.

Rovatok