Index Vakbarát Hírportál

Moszkva közepén kapott defektet Putyin Mercedese

2010. június 6., vasárnap 09:05

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő páncélozott Mercedese defektet szenvedett csütörtökön fényes nappal, Moszkva belvárosában - jelentették az orosz lapok a hétvégén.

Az ilyesmi Oroszországban hatalmas feltűnést kelt, hiszen a szigorúan védett vezető személyiségek életében nemigen szoktak előfordulni váratlan események, különösen pedig olyanok nem, amelyek biztonságukat veszélyeztethetik.

Putyin Mercedesének gumiját egy úttesten heverő, éles tárgy lyukasztotta ki, de bárhogy keresték, nem találták. Végül az illetékesek közölték, hogy a tárgy akár a defekt előtt kilométerekkel is belefúródhatott a köpenybe, mivel a vezetők gépkocsijain számos különleges biztonsági berendezés között olyan is van, amely egy darabig lehetővé teszi az út folytatását a gumi kilyukadása után is.

Putyin egy páncélozott Mercedes Benz S 600 Gurard Pullman márkájú kocsin jár, amelyet még Borisz Jelcin elnök hagyományozott rá. A kocsit minden oldalról terepjárók veszik körül. Egy szemtanú elmondta, hogy a defektkor a terepjárók szoros gyűrűt alkottak a Mercedes körül, és kiugráltak belőlük a biztonsági emberek, akik a testükkel vették körül Putyint, és így ültették át egy másik kocsiba.

Rovatok