Index Vakbarát Hírportál

Sarkozy leszámolt a magas testőrökkel

2010. június 9., szerda 00:06

Rendőrségi források szerint Nicolas Sarkozy francia elnök mellé nem vesznek fel túl magas testőröket, mert a francia köztársasági elnök túl alacsonynak érezné magát velük szemben.

A magas ügynököknek jelezték, hogy ne jelentkezzenek Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök testőreinek, írta rendőrségi forrásokra hivatkozva a Le Parisien. A lap információi szerint a 165 centis Sarkozy betiltotta a robosztus kiállású testőröket, mert attól tart, hogy még annál is alacsonyabbnak tűnne mellettük, mint amekkora valójában.

A francia elnök a hírek szerint rendkívül érzékeny magasságára, ezért többször magasított talpú cipőt hord, feleségének, Carla Bruninak pedig tilos magassarkú viselése.

Az Elysée palotában, a francia köztársasági elnöki hivatalban pedig azon is mélységesen felháborodtak, amikor áprilisban egy német autókölcsönző azzal a szlogennel reklámozta egy kis Citroenjét: "Legyen olyan, mint Bruni asszony, válasszon egy kis franciát!"

Sarkozy márciusban megrendelésre gyártott, önmagára szabott pulpitust vitt magával amerikai látogatására, hogy ne tünjön olyan alacsonynak vendéglátója, a szabvány pulpitust használó Barack Obama mellett a Columbia Egyetemen tartott előadásán.

Korábban külön dobogón állt Gordon Brown és Barack Obama mellett az egyik normandiai partraszállási helyszínen tartott beszédük alatt, hogy a brit és az amerikai elnök ne magasodjon túlzottan fölé.

Egy 2009. szeptemberi gyárlátogatáson pedig a francia sajtó szerint Sarkozy mögött kizárólag nála alacsonyabb emberek állhattak televíziós beszéde alatt, bár az elnöki hivatal tagadta, hogy a gyár legalacsonyabb dolgozóit buszokkal szállították a helyszínre, miután az elnök segítői kiválogatták őket.

Rovatok