Index Vakbarát Hírportál

Balesetben meghalt Mandela dédunokája

2010. június 11., péntek 11:01

Autóbalesetben meghalt a volt dél-afrikai elnök 13 éves dédunokája, Zenani Mandela. A kislány épp hazatérőben volt egy johannesburgi koncertről, melyet a futball-világbajnokság alkalmából rendeztek. A baleset valószínűleg a sofőr hibája, aki ittasan vezetett.

Ittas volt az a férfi, aki a Nelson Mandela dédunokáját szállító autót vezette - jelentették be pénteken a dél-afrikai hatóságok. A jármű péntek hajnalban borult fel Johannesburg egyik útján.

"Zenani Mandela egy autóban utazott hazafelé az Orlando sportstadionjában rendezett koncertről, amelyet a világbajnokság alkalmából rendeztek. A balesetben csak egy autó volt érintett, és a szerencsétlenségben más nem sérült meg" - jelentette be közleményben a Mandela Alapítvány. A kislány két napja, június 9-én ünnepelte 13. születésnapját.

Az első hírügynökségi jelentések szerint Mandela volt felesége, Winnie Madikizela-Mandela is az autóban utazott, és a baleset után kórházba szállították. Azóta kiderült: Mandela ex-nejét valóban kórházba szállították, de nem azért, mert részese volt a balesetnek, hanem azért, mert sokkot kapott a hír hallatán.

A családi tragédia miatt Mandela hivatala bejelentette: a volt dél-afrikai elnök nem vesz részt a pénteken kezdődő futball-világbajnokság ünnepélyes megnyitóján.

A tragédiában meghalt tizenéves lány Zindzi Mandela legidősebb gyereke volt. A szabadságharcos Nelson Mandelának, Dél-Afrika első volt fekete elnökének egyébként összesen 9 dédunokája született.

Rovatok