Index Vakbarát Hírportál

Tizenegyen bennégtek egy salvadori mikrobuszban

2010. június 21., hétfő 08:00

Tizenegy ember életét vesztette, nyolcan pedig megsebesültek vasárnap éjjel San Salvador egyik külvárosában, ahol felgyújtottak egy autóbuszt.

Tizenegy utas égett benn egy felgyújtott mikrobuszban vasárnap éjjel Salvador fővárosában. A San Salvador egyik külvárosában, Mejicanosban elkövetett támadásban nyolcan megsérültek.

A rendőrség egyik illetékese, Roberto Villalobos szerint a salvadori főváros egyik legtöbb erőszakcselekményt elkövető bandája, a Mara 18 követhette el a bűncselekményt. A hatóságok az elmúlt időben több akciót szerveztek a bandák megfékezésére, a gyújtogatás ezekkel állhatott összefüggésben. "Úgy tűnik, hogy a banda a hatóságok bűnözők ellen végrehajtott akcióit akarta megtorolni" - tette hozzá.

2009 vége óta Mauricio Funes államfő négyezer fős rendfenntartó kontingenst küldött az utcákra, hogy a rendőrségnek segítséget nyújtva megfékezzék a bandák által szított erőszakot. El Salvadorban ugyanis számos bűnszövetkezet működik, amelyek tevékenysége miatt több tucatnyi fegyveres rablás és más bűncselekmény történik az országban.

A kis közép-amerikai országban az elmúlt években ismét rendkívüli módon elszaporodtak az erőszakcselekmények; naponta átlagosan 13 gyilkosságot követnek el, és igen magas az egyéb fegyveres támadások száma.

Rovatok