Index Vakbarát Hírportál

Távcsöves puskával kukkolták az elnököt

2010. június 23., szerda 12:56

Komoly bajba került két cseh tizenéves, miután kiderült, hogy egy háztetőről figyelték egy puska távcsövén át a cseh államfőt, amikor Václav Klaus Olomoucba látogatott.

Az államfő a múlt héten jár a kelet-csehországi városban. A Mlada Fronta Dnes című lap szerint az egyik fiatal azt állította, hogy azért vitték a puskát a barátjával a háztetőre, mert annak távcsövével jobban nézhették az elnök látogatását.

Az egyik tizenéves levette a távcsövet a puskáról, majd azon keresztül nézte Klaust, miközben a másik felemelte a puskát és heccből különféle célpontokra irányította. Ekkor vették észre őket az államfő biztonsági emberei.

"Tíz-tizenöt percig feküdtünk ott és néztünk. Aztán néhány fickó ránk rivallt, mire mi megijedtünk, és visszarohantunk a lakásba" - mondta az egyik fiú. A két tréfás kedvű tinédzser azonban hiába menekült be egyikük lakásába, rövidesen rendőrök jelentek meg, és megbilincselve elvitték őket.

Valószínűleg súlyosabb következmények nélkül kerülhet ki a két fiú a saját bevallásuk szerint "ostoba csínytevésből", mivel kiderült, hogy csak egy légpuska volt náluk, ráadásul nem is volt kibiztosítva a fegyver. "Egy nap egy jó sztori lesz ez a kocsmában, habár tudom, hogy nagy szerencsénk is van" - mondta az egyik fiú.

Rovatok