Index Vakbarát Hírportál

Budapest nem tud a felvidéki árvízkárosultaknak ígért pénzről

2010. június 26., szombat 10:10 | aznap frissítve

A pozsonyi magyar nagykövetségen és a budapesti kormányhivatalban nem tudnak a magyar állam által a felvidéki árvízkárosultaknak ígért 50 millió forint sorsáról, írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.

A magyar állam ötvenmillió forinttal segít a rászorulóknak, ezt az Új Szó című lap szerint Heizer Antal nagykövet jelentette be a Magyar Koalíció Pártja (MKP) egyik kampányrendezvényén. Az összeg azóta sem érkezett meg, pedig Csáky Pál pártelnök korábbi nyilatkozata szerint ennek már két hete meg kellett volna történnie.

A lap pénteken Magyarország pozsonyi nagykövetségén érdeklődött. Ágh András sajtóügyekért felelős tanácsos elmondta: az 50 millió forint folyósítása nem a nagykövetségen keresztül zajlik.

A budapesti Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság munkatársai sem tudnak az MKP rendezvényén megígért segélyről. "Az üggyel kapcsolatban nincs hivatalos információnk, mi az Új Szó cikkéből értesültünk erről" – írta válaszában az államtitkárság egyik munkatársa, majd ismét csak a pozsonyi nagykövetséghez és a Külügyminisztériumhoz irányította az Új Szó munkatársát. A tárca sajtóosztálya szerint az ügy nem az ő hatáskörükbe tartozik.

Az MKP-ban várják a pénzt. "Ez egy szóbeli ígéret volt, papíron nincs lefektetve. Megsürgetjük az átutalást" – közölte Berényi József, az MKP ideiglenes elnökségének tagja.

Rovatok