Index Vakbarát Hírportál

Tiltólistára került a reptéren egy hatéves

2010. június 28., hétfő 10:02

Nem repülhetne egy hatéves kislány, aki tiltólistára került az Egyesült Államokban. A szülők nem tudták kideríteni, hogy miért keltette fel lányuk a hatóságok figyelmét, de Alyssa neve továbbra is a listán marad.

Egy ohiói kislány szülei meglepődve vették észre a repülőtéren, hogy hatéves kislányuk felkeltette a kormányzat figyelmét, írja a Fox News. Kiderült ugyanis, hogy Alyssa Thomas rajta van a tiltólistán, amelyen azok a személyek szerepelnek, akik nem szállhatnak fel repülőre. Ez a lista ugyanakkor nem egyenlő a terroristagyanús személyeket összesítő hasonló dokumentummal.

A Clevelandből Minneapolisba utazó Thomas családnak engedélyezték a repülést, azonban fel kellett venniük a kapcsolatot a hatóságokkal, hogy tisztázzák az ügyet. A család különösen azért furcsálja a történteket, mert februárban még Mexikóba repültek, és akkor semmilyen probléma nem merült fel.

A hatóságok tájékoztatása szerint ugyanakkor csak júniusban terjesztették ki az összes belföldi járatra a listát, amelyen Alyssa neve továbbra is szerepelni fog. Arról nem beszéltek, hogy miért van rajta a kislány, aki ugyanakkor ennek ellenére valószínűleg legközelebb is repülhet majd.

Rovatok