Index Vakbarát Hírportál

Lelépett az óvadékkal szabadlábra engedett kém

2010. június 30., szerda 21:09 | aznap frissítve

Nem jelent meg szerdán a ciprusi rendőrségen az Oroszország számára dolgozó amerikai kémhálózat állítólagos tizenegyedik tagja, akit előző nap óvadék ellenében helyeztek szabadlábra - közölte a helyi rendőrség. A világsajtóban mindenütt vezető helyen szereplő kémügy szereplőjének húszezer dollárt kellett le tennie, és mehetett.

Az 55 éves kanadai Robert Christopher Metsost az Interpol riasztása nyomán a lárnakai repülőtéren vették őrizetbe kedden kora reggel, amint éppen egy Budapestre tartó járattal próbálta volna elhagyni a szigetet. A férfinak szerdán jelentkeznie kellett volna egy lárnakai rendőrőrsön, de ezt a megadott időpontig elmulasztotta megtenni - közölte egy rendőrségi szóvivő.

A ciprusi hatóságok elfogatóparancsot készülnek kiadni ellene az óvadék ellenében történt szabadlábra helyezés feltételeinek megsértése miatt.

Metsost 20 ezer dollár óvadék ellenében helyezték szabadlábra. Harminc napon belül meg kellene jelennie egy bíróság előtt, ahol kiadatási eljárás indul ellene. A férfit pénzmosás és kémkedés miatt körözték.

Rovatok