Index Vakbarát Hírportál

Az ukrán elnök kokainnal ment a tárgyalásra

2010. július 1., csütörtök 20:57

Viktor Janukovics ukrán elnök csütörtökön kábítószerekkel érkezett egy tanácskozásra. Ezzel akarta demonstrálni, hogy az ország kábítószer-ellenes szervei képtelenek felvenni a harcot a drogcsempészettel.

Janukovics a különböző drogellenes szervezetek vezetőinek részvételével tartott értekezleten előadta, hogy arra utasította beosztottjait, hogy vásároljanak az interneten különböző drogokat.

Az elnök be is mutatott marihuánát és kokaint tartalmazó csomagokat. Ezután lehordta az illetékeseket, majd megkérdezte tőlük, hogyan lehetne értékelni drogellenes munkájukat, ha az interneten a kábítószerek legszélesebb választékához lehet jutni Ukrajnában.

Az elnök akciójára reagáló ellenzék szerint Janukovics ellen akár eljárást is lehetne indítani drogcsempészet címén. Az ukrán elnöki hivatal erre azzal válaszolt, hogy az internetes rendeléssel nem követtek el bűncselekményt, mert a kábítószert nem fogyasztották el, és nem is adták tovább. A drogot újságírók jelenlétében az elnökség udvarán elégették.

Rovatok