Index Vakbarát Hírportál

Negyedmillió ember maradt áram nélkül Torontóban

2010. július 6., kedd 06:31 | aznap frissítve

250 ezer ember maradt áram nélkül hétfő délután Torontóban, közölte a kanadai nagyvárost elektromos energiával ellátó Toronto Hydro a CBC televíziós állomással.

Az áramkimaradást az okozta, hogy egy transzformátorállomáson tűz ütött ki egy robbanást követően.

Az áramszolgáltató cég szóvivője közölte: a tűzoltók már eloltották a lángokat, és a vállalat szakemberei gőzerővel dolgoznak, hogy mielőbb helyreállítsák az áramellátást.

Nem működnek a közlekedési lámpák. Az áramkimaradással összefüggésbe hozható közúti beleset egyelőre nem történt, de hatalmas közlekedési dugók alakultak ki. Kellemetlenséget okoz az is, hogy leálltak a liftek. A metró több szakaszán szünetel a forgalom, ami sok munkából hazatérő embernek okoz bosszúságot.

Az áramkimaradás érintette azt a belvárosi szállodát is, amelyben éppen a kanadai látogatókörutat bonyolító II. Erzsébet brit királynő és férje, Fülöp herceg tartózkodott.

Torontóban hétfőn rekkenő hőség volt, 34 Celsius-fokos meleget mértek, és az áramkimaradás miatt nem lehet üzemeltetni a légkondicionáló berendezéseket sem.

Négy órával az áramszünet kezdete után a  szakemberek gőzerővel végzett munkájának köszönhetően már mindenhol helyreállt az áramellátás.

Rovatok