Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a mezítlábas repülőtolvajt

2010. július 12., hétfő 17:58

Tizenöt évet is kaphat az a 19 éves amerikai fiatal, aki mezítlábas tolvaj néven elhíresülve több repülőt, luxusautót és hajókat is ellopott az elmúlt két évben. Colton Harris-Moore-nak óriási rajongótábora lett az interneten, motorcsónakos üldözés után fogták el a Bahamákon.

Elfogták a mezítlábas repülőgép-, luxusautó- és motorcsónaktolvajt a Bahamákon. A 19 éves fiatalra két éve vadászik az amerikai rendőrség, ezalatt legalább öt kisrepülőt, jó pár luxusautót és drága motorcsónakot kötött el. Colton Harris-Moore különleges ismertetőjegye, hogy mezítláb követte el a bűncselekményeket.

Legutóbb egy egymotoros Cessna repülőt vitt el Indiana állam egyik repülőteréről, amelyet három méter magas szögesdróttetejű kerítés véd, a kapukat pedig csakis kódolt kártyával lehet nyitni. Az ifjú a Bahamákon sekély vízbe zuhant az Abaco sziget partjánál egy héttel ezelőtt.

Az FBI tízezer dollár (kb. 2,4 millió forint) jutalmat tűzött ki a nyomravezetőnek, a helyi rendőrség pedig körözési plakátokat osztogatott a lakosságnak. Végül egy motorcsónakhajsza után fogták el a Bahamákon az amerikai fiatalt, akinek 12 éves korában gyűlt meg először a baja a rendőrséggel. Legutóbbi lopássorozatáért akár 15 év börtönt is kaphat, legalább ötven betöréssel is gyanúsítják, a héten áll bíróság elé.

Colton Harris-Moore akcióival országszerte felhívta magára a figyelmet. A Facebook rajongói csoportja mellett több internetes rajongói klubja is van.

Rovatok