Index Vakbarát Hírportál

Több tucat embert ölt meg egy iraki öngyilkos merénylő

2010. július 18., vasárnap 13:25 | aznap frissítve

Legalább negyvenhárom embert ölt meg vasárnap az iraki fővárosban egy öngyilkos merénylő, egy másik pedig három emberrel végzett Bagdadtól nyugatra, a szíriai határ közelében - jelentették hivatalos források.

A robbanószerrel kitömött mellényt viselő támadó Bagdad Radvanija negyedében az Asz-Szahua nevű kormánypárti milícia fizetésosztásra várakozó tagjait támadta meg, és közülük harmincnéggyel végzett. A merénylet hat további áldozata katona, három pénzt osztó tisztviselő. Negyvenhatan megsebesültek, zömében szintén az Asz-Szahua tagjai.

A szervezet valaha az al-Kaida szövetségese volt, de 2006-ban a terrorszervezet ellen fordult, és szakértők szerint komoly szerepe van abban, hogy Irakban az utóbbi időben alábbhagyott az erőszak.

Sajtóbeszámolók szerint a bagdadi támadást bosszúból hajtották végre, és ugyanígy azt is, amely az Asz-Szahua irodáját érte Bagdadtól 340 kilométerre nyugatra. Ott az öngyilkos merénylő két milicistával és egy rendőrrel végzett, hat ember, köztük két rendőrt pedig megsebesített.

Rovatok