Index Vakbarát Hírportál

Kárpótolják a túlmelegedett vonatok utasait

2010. július 22., csütörtök 16:52

Kárpótolják a német vasúton több mint egy hete meghibásodott klímaberendezések miatti hőségben szenvedőket. Az akkori utasok 500 eurót vagy utazási utalványt kaphatnak jóvátétel gyanánt.

Azok az utasok, akik egészségügyi károsodást szenvedtek Németországban az inetrcityk meghibásodott klímái miatt, 500 eurót kapnak kárpótlásul. Ehhez nem szükséges orvosi, egészségügyi igazolás, mondta Rüdiger Grube, a német vasutak elnöke.

Közel 50 Intercityn mentek tönkre a légkondik Németországban. Utasok, köztük legnagyobb számban diákok lettek rosszul a vonatokban uralkodó nagy hőségtől, ezért néhányukat kórházba kellett szállítani. Eddig 300 olyan utas van, aki jelezte, hogy szeretné megkapni az 500 eurót.

Az utasok szövetsége túl alacsonynak nevezte az 500 eurót. A fogyasztóvédelem szerint pedig túl szűkre szabták a jóvátételben részesülők körét.

A klímabotrány óta a német vasút folyamatosan kritikák kereszttüzében áll. Szó van a vonatok technikai hiányosságairól is, de leginkább azt jegyzik meg, hogy eleinte megpróbálták a vasútnál elbagatellizálni a meghibásodásokat.

Rovatok