Index Vakbarát Hírportál

Fogdába csukják Netanjahu fiát

2010. július 29., csütörtök 15:09

Órákat késett a katonai szolgálatból, ezért tíz napra fogdába zárják Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tizenkilenc éves fiát. Jair az izraeli hadsereg szóvivőjének irodájában teljesít katonai szolgálatot.

Tíz napra elzárják Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fiát, mert elkésett a katonai szolgálatból, tájékoztatott a Jediót Ahronót című izraeli napilap.

A 19 éves Jair Netanjahu egyik nap igazolatlanul nem jelent meg az előírt időben az egységénél, és felettesei többszöri próbálkozás ellenére sem tudták őt elérni. Néhány órával később a fiú ugyan előkerült, de parancsnoka a késésért panaszt emelt ellene.

"Egy olyan eset miatt ítélték el, amiért a többi katona is bíróság elé kerülne" - idézett egy katonai forrást az ítélettel kapcsolatban a napilap. Jair kérésére azonban annyi könnyítést tettek, hogy az eredetileg kiszabott időnél két nappal kevesebbet kell rács mögött töltenie.

Jair - apjával ellentétben, aki egy elit harci egységben töltötte el a kötelező katonaéveket - az izraeli hadsereg szóvivőjének irodájában teljesít katonai szolgálatot.

A fiú hétfőn ünnepelte 19. születésnapját apja jelenlétében. Benjamin Netanjahut heves bírálat érte, amiért annak ellenére nem távozott az ünnepségről, hogy pár órával korábban hat izraeli katona életét vesztette Romániában egy helikopterszerencsétlenségben.

Rovatok