Index Vakbarát Hírportál

Intézetbe küldik Adolf Hitler Campbellt

2010. augusztus 6., péntek 11:49

Egy amerikai fellebbviteli bíróság megerősítette, hogy nem nevelheti három gyermekét az a New Jersey-i házaspár, mely arról híresült el, hogy egykori náci vezérek nevét adta kicsinyeinek.

Heath és Deborah Campbell 2008 decemberében került a címlapokra, amikor egy helyi szupermarket nem volt hajlandó fiuk születésnapi tortáját Adolf Hitler Campbell felirattal díszíteni.

A Campbell-család két kislányát JoyceLynn Aryan Nation Campbellnek és Honszlynn Hinler Jeannie Campbellnek hívják, az előbbi nevet az árja nemzet, az utóbbit Heinrich Himmler SS-vezér ihlette.

Egy bíróság 2009 januárjában úgy rendelkezett, hogy a gyermekeknek nevelőotthonban van a helyük, a kicsiket el is választották szüleiktől. A szülők fellebbezésére egy gyámügyi bíróság később úgy döntött, nincs elegendő bizonyíték arra, hogy otthon rosszul bánnának vagy nem törődnének a gyermekekkel, ezért hazamehetnek.

Egy trentoni fellebbviteli bíróság csütörtöki ítélete miatt azonban a gyerekeknek mégis intézetben kell maradniuk.

A bíróság indoklásában ki sem tér a náci nevekre. A jegyzőkönyv szerint a szülők munkanélküliek, fizikai és pszichés betegségekben szenvednek, maguk is súlyos gyermekkori traumákkal küzdenek, melyeket nem kezeltek megfelelően. A 37 éves Heath analfabéta, Deborah tízedik osztályban bukott ki a középiskolából.

A bíróság szerint a szülők komoly sérülések kockázatának tették ki gyermekeiket, nem hajlandók elismerni és kezeltetni gyermekeik betegségeit.

Heath Campbell még tavaly azzal vádolta meg a hatóságokat, hogy gyermekeiket nevük miatt vették el tőlük. Elmondta azt is, hogy a szomszédok és mások folyamatosan zaklatják őket, és halálos fenyegetést is kaptak levélben.

Rovatok