Index Vakbarát Hírportál

Savas csomagokat küldtek svájci bankároknak

2010. augusztus 25., szerda 20:09

Többen a pénzügyi szektor elleni ellenszenvnek tulajdonították, hogy ismeretlenek savas csomagokat küldtek genfi bankároknak. Hárman megsérültek.

Savas hatású folyadékot küldtek ismeretlenek genfi bankároknak a családjukat is veszélyeztetve, jelentette be a svájci rendőrség. Két felnőtt és egy gyerek sérült meg, a küldeményeket úgy készítették el, hogy azok kinyitásakor a maró folyadék kispriccelt a csomagból.

A genfi rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy további ilyen jellegű bűncselekmények várhatók. Először a Tribune de Geneve című  francia nyelvű svájci napilap számolt be az esetről, és az értesülést a rendőrség nem sokkal később megerősítette. Az  újság azt közölte, hogy a legtöbb csomagra kézzel írták a címzettek nevét, mégpedig egy olyan különleges ceruzával, amelyet mérnökök vagy építészek használnak műszaki ábrák, illetve feljegyzések készítésére.

Elemzők szerint a történtek a pénzügyi szektor elleni erőszak ritka formájának számítanak, különösen egy olyan városban, amely kétszáz év óta a magánbankok egyik központja a világban, és ahol a nemzetközi magán-megtakarítások tíz százalékát helyezték el.

Rovatok