Index Vakbarát Hírportál

Biztonsági kockázatnak néztek egy magas rangú pakisztáni delegációt

2010. szeptember 1., szerda 10:56

Sértetten, dolgavégezetlenűl távozott az Egyesült Államokból a pakisztáni hadsereg delegációja. A magas rangú katonatiszteket gyanús alaknak nézte egy utastársuk, ezért leszállíttatták őket a Washingtonból Tampába tartó repülőről.

Komoly diplomáciai bonyodalom terheli Pakisztán és az Egyesült Államok az elmúlt hetekben amúgy sem gondtalan kapcsolatát. Szerdán sértetten távozott az Egyesült Államokból a pakisztáni hadsereg magas rangú delegációja.

A delegáció, amit egy kétcsillagos ellentengernagy vezetett, az afganisztáni-pakisztáni hadszíntérért is felelős amerikai középső parancsnokság (CENTCOM) meghívására érkezett az Egyesült Államokba. A delegáció Washington érintésével utazott volna tovább Tampába, a CENTCOM főhadiszállására.

A delegáció tagjai már a United Airlines Washingtonból Tampába tartó járatán ültek. Egy amerikai utastársuk gyanakvását azonban felkeltették a pakisztáninak tűnő pakisztániak, ezért értesítette a biztonságiakat, akik jó szokásuk szerint gondolkodás nélkül leszállíttatták a fedélzetről a delegációt, majd alapos biztonsági vizsgálatot kezdeményeztek.

Az ellentengernagy ezen felháborodva úgy döntött, hogy kíséretével együtt távozik az országból.

Az AP egyelőre sikertelenül próbálta reakcióra bírni a United Airlinest.

Rovatok