Index Vakbarát Hírportál

Kártérítést követel pszichiáterétől a gyerekgyilkos anya

2010. szeptember 1., szerda 18:55

Három millió euró kártérítést követel egykori pszichiáterétől Genevieve Lhermitte, aki 2007. február 28-án meggyilkolta öt gyermekét, és ezért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték - írta szerdán a belga sajtó.

A véres dráma a vallóniai Nivelles-ben játszódott le: az anya családi otthonukban késsel elvágta fiának és négy lányának a torkát, majd önmagát is megszúrta, de túlélte a maga okozta sérülést. A legkisebb gyermek 3, a legidősebb 14 éves volt. Lhermitte most arra hivatkozik keresetében, hogy pszichiátere nem részesítette őt olyan kezelésben, amellyel meg lehetett volna akadályozni a tragédiát.

Lhermitte büntetőügyének tárgyalásán előkerült egy levél, amelyet a gyilkos röviddel a tett elkövetése előtt intézett kezelőorvosához, Diderick Veldekenshez. Ebben kilátásba helyezte, hogy végez önmagával, és "magával viszi gyermekeit is". A pszichiáter két héttel korábban - az első figyelmeztető jelzésre - fogadta Genevieve Lhermitte-et, de február 27-én - előjegyzett teendői miatt - nem tudott időpontot találni az asszony számára.

Az illetékes brüsszeli bíróság december 3-án tart tárgyalást a kártérítési ügyben. Ha megítélnék a követelt kártérítést, az rekordösszeget jelentene az ilyen jellegű ügyekben - írta a brüsszeli Le Soir.

Rovatok