Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a körözött tornaljai polgármestert

2010. szeptember 2., csütörtök 14:35

Elfogták Dubovsky Lászlót, Tornalja polgármesterét. Az 50 napja szökésben levő Dubovskyt csütörtökön dél tájban a közép-szlovákiai Gömörhorkán tartóztatták le.

Dubovskyt sikkasztással gyanúsítják, és hivatali visszaélés miatt már elsőfokon el is ítélték. A férfi július közepén tűnt el, amikor a tornaljai hivatalban dokumentumokat készült bemutatni a nyomozóknak.

A hivatalba érve azonban becsapta a rendőrök előtt az ajtót, majd eltűnt az épületben. Később telefonon jelentette be, hogy szolgálati útra távozott.

Ezután adták ki ellene a nemzetközi körözést. Távollétében a vonatkozó tárgyalást a Rőcei Járási Bíróság bizonytalan időre elnapolta.

Dubovsky László kedden az élő adásban jelentkezett be telefonon régi „kollégáinál“, a Neo FM műsorvezetőinél, Bochkor Gábornál és Boros Lajos. Állítólag egyik bizalmas barátja szlovákiai telefonjáról hívott, elmondta, hogy ártatlan, semmilyen bűncselekményt nem követett el, és hangsúlyozta, hogy ezt rövidesen be is bizonyítja.

A paramater.sk híre szerint a nyomozók hosszas felderítés után bukkantak a szökésben levő polgármester nyomára. A rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy lakossági bejelentés nyomán került  kézre. Dubovskyt Nagyrőcére szállították, ahol az illetékes bíróság dönt majd vizsgálati fogságba vételéről.

Rovatok