Index Vakbarát Hírportál

Gyanús autó miatt fújtak riadót Manhattanben

2010. szeptember 3., péntek 00:28 | aznap frissítve

A rendőrség egy időre lezárta a Park Avenue-t Manhattanben, mert egy bank elől gyanús autót jelentettek. A kocsit átvizsgálva azonban semmi problémásat nem találtak, ezért feloldották a lezárásokat.

Rövid időre megbénult az élet csütörtökön New York belvárosában, Manhattanben egy gyanús fekete Mercedes miatt. Az autó már hajnal óta egy bank előtt parkolt a Park Avenue-n, az ideges alkalmazottak pedig kora délután értesítették a rendőrséget, írja az AP.

A kivezényelt különleges egység átvizsgálta a kocsit, a riadót azonban később lefújták, miután az autóban semmi gyanúsat nem találtak. A Park Avenue-t így ismét megnyitották a forgalom, illetve a gyalogosok számára.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi okozta a riadalmat, de a hatóságok nem tudták elérni a tulajdonost, és elővigyázatosságból átvizsgálták az autót.

Néhány hónappal ezelőtt a közeli Times Square-n egy pakisztáni születésű amerikai férfi egy terepjáróba rejtett házi készítésű pokolgépet akat felrobbantani. A rosszul összerakott szerkezet azonban nem robbant fel, és senki nem sérült meg. A füstölgő járművet egy utcai pólóárus vette észre. A két nappal később elfogott férfi beismerte bűnösségét.

Rovatok