Index Vakbarát Hírportál

Megdobálták Tony Blairt Dublinban

2010. szeptember 4., szombat 14:05 | aznap frissítve

Cipőket és tojásokat hajigáltak tüntetők Dublinban Tony Blair felé, amikor a volt brit kormányfő az ír fővárosban megjelent új könyve szombati bemutatóján.

Tony Blairt a bemutató és a dedikálás helyszínén körülbelül kétszáz fős tömeg várta, és amikor a politikus megérkezett, többen megpróbálták megdobálni, de az egykori brit munkáspárti miniszterelnököt az elhajított cipők és tojások egyikével sem sikerült eltalálni.

Amikor Blair autója a dublini könyvesbolt elé kanyarodott, a kocsit azonnal több testőr vette körül, és a volt kormányfő az ő gyűrűjükben gyorsan bement az üzletbe, még mielőtt bárki eltalálhatta volna.

A tiltakozó megmozdulást a szervezők előre bejelentették, így az ír rendőrség nagy erőkkel biztosította a helyszínt, és fémkordonokkal tartotta távol a tömeget a bolt bejáratától. Blair érkezése után az ír és palesztin zászlókat lengető tömeg megpróbálta áttörni a kordont, és néhány perces dulakodás tört ki a tüntetők és a rendőrök között, de a rend végül helyreállt.

A tiltakozók "Vér tapad a kezedhez" feliratú transzparenseket is a magasba tartottak; a táblákat vért jelképező vörös festékkel szórták meg.

A dedikálásra érkezőknek előre fel kellett iratkozniuk a részvételi listára, és azonosító karszalagot kellett viselniük. A boltba sem csomagokat, sem mobiltelefont nem vihettek be.

Rovatok