Index Vakbarát Hírportál

A floridai lelkész ultimátumot adott az imámnak

2010. szeptember 10., péntek 21:35 | aznap frissítve

A korábban koránégetéssel fenyegetőző Tarry Jones baptista lelkész két órát adott a New Yorkba tervezett iszlám központ vezetőjének, hogy megválaszolja: hajlandó-e tárgyalni arról, hogy az objektumot ne a Ground Zero közelében építsék fel. Az imám nem akar találkozót a közeljövőben.

A floridai lelkész péntek délután 2 órás ultimátumot intézett a New York-i imámhoz. Terry Jones arra várt választ, hogy az imám hajlandó-e tárgyalni arról, hogy az objektumot ne a Ground Zero közelében építsék fel. A tiszteletes azt nem mondta meg, mi történik, ha Feisal Abdul Rauf nem válaszol az ultimátumra.

Joneshez ezúttal csatlakozott K.A. Paul evangélista lelkész is, aki sürgette az imámot, hogy tegye világossá: beleegyezett-e a Jonesszal tartandó találkozóba, vagy sem.

A két pap megadott két telefonszámot, amelyen az imámnak a felszólításuk értelmében magyar idő szerint 21 óra 20 percig kellene felhívnia őket.

Feisal Abdul Rauf imám írásos kommünikében közölte: nem szerepel az azonnali tervei között, hogy találkozzon a floridai tiszteletessel. "Kész vagyok fontolóra venni, hogy találkozzak bárkivel, aki komoly elkötelezettje a békének" - szögezte le a közlemény. "A közösségi központtal kapcsolatos terveink nem változtak" - áll az imám üzenetében, aki imádkozásra és elmélkedésre szólított fel szeptember 11-én.

Rovatok