Index Vakbarát Hírportál

Elégedettebbek a franciák Sarkozyvel

2010. szeptember 12., vasárnap 20:02

Négy ponttal, 34 százalékra emelkedett a francia elnök támogatottsága szeptemberben, dacára annak, hogy Nicolas Sarkozy kemény bírálatokat kapott az illegálissá minősített cigánytáborok felszámolása és a megfelelő papírokkal nem rendelkező romák kitoloncolása miatt. A vasárnap közzétett legfrissebb felmérés szerint szintén nőtt öt ponttal, 44 százalékra a kormányfő, Francois Fillon támogatottsága.

A Metro című lap kérésére az Opinionway nevű intézet végezte a felmérést, 1006 felnőtt megkérdezésével szeptember 3. és 8. között. Az eredmény szerint a válaszadók 34 százaléka elégedett az államfővel, augusztusban még csak 30 százalék volt ez a szám.

A megkérdezettek 39 százaléka volt elégedett a kormányfővel augusztusban, szeptemberben pedig öt százalékponttal nőtt Fillon támogatottsága.

Miután Sarkozy elindította augusztusban a cigányok és a nomádoknak nevezett "utazók"elleni akciósorozatot, a megkérdezett franciák 43 százaléka mondta azt, hogy a kormány nem tesz elég intézkedést a közbiztonság érdekében, 29 százalék pedig azt válaszolta, hogy "túl sokat is tesz". 51 százalék azt válaszolta, hogy ha az ellenzéki szocialisták kerülnének hatalomra "se jobbat, se rosszabbat nem tennének".

Rovatok