Index Vakbarát Hírportál

Belekóstolt a boszorkányságba az amerikai szenátorjelölt

2010. szeptember 19., vasárnap 21:41 | aznap frissítve

Egyre több vitatott felvétel kerül elő a Sarah Palin támogatását élvező Christine O'Donnell konzervatív szenátorjelölt múltjából. Egy tizenegy évvel ezelőtti videón a boszorkányságról beszél, de a demokraták az evolúciót megkérdőjelező és a homoszexualitást elítélő kijelentéseit is támadták.

A boszorkánysággal kacérkodott, állítja egy tizenegy évvel ezelőttről előkerült felvételen az előző héten nagy meglepetésre a republikánus párt Delaware állambeli előválasztásán diadalmaskodó Christine O'Donell szenátorjelölt.

A sokak által az új Sarah Palinnek kikiáltott politikus tizenegy évvel ezelőtt Bill Maher Politically Incorrect című műsorának vendége volt az ABC csatornán. Maher, akinek jelenleg a HBO-n van saját műsora, a hétvégén ismét bemutatta az archív, akkoriban nem sugárzott felvételt.

"Belekóstoltam a boszorkányságba, de nem léptem be a szövetségbe" - mondta az akkor harmincéves nő. Állítása szerint kapcsolatban állt olyanokkal, akik aktív művelői voltak a boszorkánypraktikáknak.

Az egyik első találkozója egy boszorkánnyal egy sátánista oltáron történt, de nem is tudott róla, mondta. "Úgy értem, volt ott egy kis vér, meg ilyesmik. Előtte moziba mentünk, aztán pedig egy kis éjféli kirándulásra az oltárhoz" - mondta nevetve O'Donnell.

Maher azt ígérte, hogy mindaddig minden héten újabb leleplező részleteket hoz nyilvánosságra showjában, amíg O'Connell el nem megy ismét hozzá stúdióvendégnek.

Kiütötte az esélyest

Christine O'Donnell a konzervatív Tea Party mozgalom támogatásával nyerte meg az előválasztást a toronymagas esélyesnek tartott Michael N. Castle előtt, akinek eddig hétszer sikerül elnyernie képviselői mandátumot.

Számos vitatott felvétel került elő a politikusnő múltjából az elmúlt napokban: a 90-es években például nyilvános szereplései alatt többször is megkérdőjelezte az evolúciót és elítélte a homoszexualitást.

Egy 1997-ből származó televíziós felvételen kijelentette, hogy az AIDS-esek maguk tehetnek betegségükről, és kár annyi pénzt fordítani a prevencióra. A politikus támadta a főiskolák mindkét nem által használható mellékhelyiségeit és bűnnek, valamint házasságtörésnek nyilvánította az önkielégítést.

Még nem érte utol demokrata ellenfelét

Több demokrata is úgy vélte, hogy a korábbi kijelentések miatt indított támadások vissza is üthetnek majd a november eleji félidős kongresszusi választáson.

O'Donnell jelenleg több mint tíz százalékkal le van maradva Chris Coons, a delaware-i demokrata jelölt mögött, azonban a konzervatív Tea Party több jelöltje is ledolgozhat ennyi hátrányt. Bill Clinton korábbi demokrata elnök szerint a mozgalom sok amerikai csalódottságát meglovagolja, és ezért népszerű lehet novemberben.

Rovatok