Index Vakbarát Hírportál

Magyar autótolvajokra csaptak le a spanyolok

2010. szeptember 28., kedd 17:46

Spanyolországban felszámoltak egy magyar autótolvaj-bandát, amely Magyarországon lopott vagy bérelt drága kocsikat adott el hamis papírokkal. A nyomozás még folyik, a rendőrök eddig tíz kocsit visszaszereztek, negyven másikat még keresnek.

A banda öt tagja magyar, egy spanyol bűntársuk segítette őket a járművek honosításában és értékesítésében. A magyarok dolga volt a gépkocsik megszerzése, Spanyolországba szállítása, a dokumentumok, a rendszámok és az alvázszám hamisítása, írja a La Vanguardia című lap.

A tolvajok általában a Mercedes, Audi vagy BMW márkájú, drága kocsikra hajtottak rá. Vagy ellopták őket, vagy megegyeztek a tulajdonossal, aki kapott valamennyi "bérleti díjat", és utána bejelentette, hogy az autóját ellopták.

A nyomozás 2009 áprilisában kezdődött, amikor Murcia környékén a rendőrök elfogtak egy Magyarországról származó, hamis forgalmi engedélyű és rendszámú kocsit, amelynek az alvázszámát is átütötték. Ezen a nyomon haladva bukkantak rá az Orihuela és Torrevieja településeken a bandára.

Rovatok