Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun koncerten járt

2010. október 7., csütörtök 06:23

Felgyorsulhatott az utódlás folyamata Észak-Koreában, vélik a dél-koreai megfigyelők. Erre utal, hogy Kim Dzsongil egyre többet mutatkozik a nyilvánosság elől 27 évig elzárt legkisebb fiával, aki az utóbbi pár napban tábornok és magas rangú pártvezető is lett.

Felgyorsulhatott az utódlás folyamata Észak-Koreában. Erre utal legalábbis, hogy az ország teljhatalmú diktátora, Kim Dzsongil egyre többet mutatkozik a nyilvánosság előtt utódjelölt legkisebb fiával, Kim Dzsongunnal - akit korábban annyira elzárt a nyilvánosság elől, hogy az első, őt ábrázoló hivatalos fénykép is csak a múlt héten jelent meg.

A két Kim most egy koncerten mutatkozott együtt, amit a sztálinista Koreai Munkapárt 65 évvel ezelőtti megalakulásának tiszteletére rendeztek.

A két Kim a héten már közösen szemlélt meg egy hadgyakorlatot - a 27 éves utódjelöltet a múlt héten léptették elő négycsillagos tábornokká és választották be a párt katonai bizottságába, egyértelmű jelét adva, hogy ő a 68 éves, két éve agyvérzésen átesett diktátor kijelölt utódja.

Kim Tejung dél-koreai védelmi miniszter szerint  Észak-Korea a pártalapítási jubileumot fogja feltehetően arra felhasználni, hogy a párton belül létrehozzon egy Kim Dzsong Il utódlását segítő platformot. A központi ünnepséget várhatóan vasárnap tartják meg.

Rovatok