Index Vakbarát Hírportál

Tévésorozatban használt rendőregyenruhákat visel a londoni rendőrség

2010. október 17., vasárnap 20:09

A londoni rendőrség több ezer fontot költött használt rendőregyenruhák felvásárlására, hogy azok ne kerülhessenek rossz kezekbe - jelentette vasárnap a brit sajtó. A ruhákat egy brit tévésorozatban használták. Az leghosszabb ideje futó brit rendőrségi dráma, a "The Bill" szereplői külön engedély alapján a brit rendőregyenruha tökéletes mását használhatták.

A londoni rendőrség azért döntött a sorozatban használt összes rendőrségi felszerelés felvásárlása mellett, mert úgy gondolták, hogy csak így lehet megakadályozni, hogy bűnözők szerezzék meg azokat. Bűnözök ugyanis több száz fontot is hajlandóak fizetni egy autentikus rendőregyenruháért, és a sorozatban használt felszerelések tökéletes másai voltak az eredetiknek.

A rendőrség azt nem árulta el, hogy pontosan mennyi pénzt fizettek az augusztusban véget ért sorozatot gyártó cégnek az eszközökért, de biztos, hogy több ezer fontról van szó - írta a Daily Mail. A felvásárolt dolgok között van 72 rendőrsapka, 93 nadrág valamint 29 darab, a késszúrásoktól védő mellény is, amelynek darabja háromszáz fontba kerül.

Az eszközök egy részét a rendőrség megsemmisítette, de a sorozatban használt "jelmezek" egy részét járőröző rendőröknek adnak.

A "The Bill" című sorozatot 1984-ben kezdte el játszani az ITV brit televízió. Az idén augusztusban a véget ért sorozat a leghosszabb ideig futó brit rendőrdráma volt, és segített elindítani az azóta Oscar-díjra jelölt Keira Knightle, valamint a több hollywoodi produkcióban is szerepet kapott Robert Carlyle karrierjét.

Rovatok