Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas Robbanás Karacsi központjában

2010. november 11., csütörtök 17:13 | aznap frissítve

Egy óriási robbanás teljesen lerombolt egy rendőrségi épületet csütörtökön Karacsiban, Pakisztán legnagyobb városában. A robbanás helyi idő szerint este fél kilenc előtt történt, a város központjában, egy forgalmas bevásárló utcában. A robbanásban legalább 18 ember meghalt, 115-en megsebesültek.

A televíziós adásokban vérző sérültek láthatók, amint elhagyják a helyszínt. A rendőrök és a mentőalakulatok elkezdték a romok átkutatását.

A robbanás erejére jellemző, hogy két kilométeres körzetben betörtek az ablakok és az épület közelében lévő járművek is gyakorlatilag megsemmisültek. A merénylet hatására komoly pánik tört ki a környéken.

A romba dőlt épület előtt látható hatalmas kráterből arra lehet következtetni, hogy egy autóba rejtett pokolgép léphetett működésbe – a friss hírek szerint egy teherautót pakoltak meg a terroristák robbanóanyaggal. Egyes szemtanúk beszámolója szerint a robbantást tűzharc is megelőzte, öt-hat támadó lövöldözött az utcán.

A támadás egyértelműen a pakisztáni rendőrség terrorellenes bűnügyi osztályának (Crime Investigation Department) épülete ellen irányult, ahol a hírek szerint több tálib terroristát is őrizetben tartottak. Az áldozatok és a sérültek többsége rendőrök, illetve családtagjaik voltak.

A Geo News tévécsatorna értesülése szerint a Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP) nevű szélsőséges iszlamista szervezet vállalta a felelősséget a robbantásért. A rendőrség hajtóvadászatba kezdett a nagyvárosban a terroristák után.

Rovatok