Index Vakbarát Hírportál

Több száz magzat egy buddhista templomban

2010. november 16., kedd 13:18

Több mint 340 emberi magzat holttestét találták meg egy bangkoki buddhista templomban, közölte kedden a thaiföldi rendőrség, hozzátéve, hogy a gyerekek holttestei feltehetően egy illegálisan működő abortuszklinikáról kerültek a templomba. Az újságpapírba és műanyag zacskókba csavart holttesteket a templom egyik dolgozója fedezte fel az épület egyik halottasházában.

"Összesen 348 műanyag zsák volt eldugva a halottasházban a magzatok holttesteivel. Úgy véljük, illegális abortuszklinikákról kerülhettek oda. Nyomozunk az ügyben" - mondta az AFP-nek Metee Rakphan, az eljárást vezető rendőrezredes. Az egyik hatósági illetékes szerint ugyanakkor további több száz holttest lehet még elrejtve, ugyanis a templomhoz tartozó épületnek még csak egy részét vizsgálták át.

A thaiföldi buddhista templomokban nem csak hamvasztási szertartásokat végeznek, de speciális, hűtött halottasházaikban is rendeznek temetéseket. Thaiföldön egyébként tilos az abortusz, kivéve, ha az anya élete veszélyben van, vagy ha nemi erőszak következménye a terhesség.

Rovatok