Index Vakbarát Hírportál

Aggódik a Facebook miatt az amerikai légierő

2010. november 18., csütörtök 12:18

A légierő vezetői tartanak attól, hogy a GPS-es telefonok, továbbá az internetes szolgáltatások, mint például a Facebook vagy a Foursquare megfigyelésével az ellenséges haderők fontos információk birtokába juthatnak.

Belső hálózatán figyelmeztetést tett közzé az amerikai légierő, amelyben felhívják a figyelmet, hogy a figyelmetlen közösségiszájt-használat biztonsági kockázatot jelenthet. írja az AP hírügynökség. A katonák bejelentkezései ugyanis "csökkentik a hadműveletek biztonságát és egyéb biztonsági kockázatokat is jelenthetnek".

A légierő vezetői tartanak attól, hogy a GPS-es telefonok, továbbá az internetes szolgáltatások, mint például a Facebook vagy a Foursquare megfigyelésével az ellenséges haderők fontos információk birtokába juthatnak. Igaz, hogy a legtöbb ilyen szájt lehetővé teszi, hogy letiltsák a földrajzi elhelyezkedéssel összefüggő funkciókat.

A probléma jelentőségét érzékelteti, hogy az Egyesült Államoknak 95 ezer katonája tartózkodik Afganisztánban, 50 ezer Irakban. A katonák jelentős része használja a fenti szolgáltatásokat. A hadsereg is tervezi, hogy hasonló figyelmeztetést küld szét katonáinak.

Rovatok