Index Vakbarát Hírportál

Bort lopott a hongkongi francia főkonzul

2010. november 30., kedd 13:42

Az AFP keddi jelentése szerint hazahívták és felfüggesztették állásából Franciaország hongkongi és makaói főkonzulját, a különleges státusú kínai területekért felelő diplomata ugyanis lopott.

A 46 éves Marc Fonbaustier két üveg igen drága bort tett el. A Le Monde információi szerint a Country Club nevű exkluzív hongkongi szórakozóhely borpincéjéből lopta el a borokat a diplomata. A lopást feltehetően a pincében felszerelt biztonsági kamerák segítségével vették észre. A francia lap hongkongi informátora szerint Marc Fonbaustier a nadrágjába rejtve próbálta kicsempészni a borokat az étteremből.

Sem a francia konzulátus sem a rendőrség nem akarta kommentálni az esetet.

A háromgyerekes diplomatát a múlt héten hívták haza állomáshelyéről, hétfőn már el is hagyta Hongkongot. A férfi alig egy éve vette át a teendőket Hongkongban és Makaón. A párizsi külügy az esettel kapcsolatban egy szűkszavú közleményt adott ki, miszerint Marc Fonbaustier-nek azért kellett hazatérnie, mert "valószínűleg nem felelt meg a szakmai követelményeknek, amely elvárható lenne egy francia diplomatától."

A dokumentum szerint egyúttal "adminisztratív kivizsgálást" folytatnak az ügyben. További részleteket azonban nem hozott nyilvánosságra a külügy.

Rovatok