Index Vakbarát Hírportál

Tökéletes maszkkal kevert bajba egy ártatlant a bankrabló

2010. december 3., péntek 06:53

Saját anyja is azonosított egy bankrablásról készült felvételen egy fekete férfit, aki azonban ártatlan volt, egy rá megszólalásig hasonlító maszkot viselő fehér férfi követett el bűncselekményeket.

Egy fekete férfire annyira élethűen hasonlító maszkban rabolt többször is bankot Cincinnatiban egy fehér férfi, hogy a rendőrség őrizetbe vette az ártatlan afroamerikait, jelentette az ABC News.

A felvételeken egy napszemüveget és kapucnis pulóvert viselő fekete férfi látható. A filmes kellékek közül vásárolt szilikonmaszk annyira valódinak tűnt, hogy több szemtanú is felismerte az ártatlan fekete férfit, akit még a saját anyja is tévesen azonosított az egyik bankban készült felvételen.

A valódi tettes, Conrad Zdzierak hétfőn vádalku keretében vallomást tett. A hatóságok szerint a lengyel férfi márciusban és áprilisban tízezer dollárt zsákmányolt négy bankból, egy takarékszövetkezetből és egy gyógyszertárból.

Zdzierakot az egyik barátnője adta fel a rendőrségnek, mert megtalálta a rablásokhoz használt maszkot és a megjelölt bankjegyeket, és látta a tévében a bankrablásokról készült felvételeket.

November elején egy hasonló maszkos történet járta be a világsajtót, akkor magát fehér öregembernek maszkírozva jutott fel egy kínai férfi egy Hong Kongból Kanadába tartó repülőre.

Rovatok