Index Vakbarát Hírportál

Büntetőeljárás indult Timosenko ellen

2010. december 15., szerda 16:37

Julija Timosenko ukrán ellenzéki vezető állítólag miniszterelnökként a nyugdíjak kifizetésére irányította át a környezetvédelemre szánt pénzeket, ezért az ukrán főügyészség eljárást kezdeményezett ellene.

Az ukrán főügyészség kormányzati pénzek jogtalan felhasználásának vádjával büntetőeljárást kezdeményezett  Julija Timosenko korábbi ukrán miniszterelnök, jelentette be maga az ellenzéki vezető.

Timosenko állítólag környezetvédelemre szánt pénzeket nyugdíjkiadások fedezésére használt fel, írja a RIA Novosztyi. Arról nem tudni, hogy mekkora összegről van szó az ügyben.

A volt kormányfő utalt arra, hogy Viktor Janukovics elnököt sejti az eljárás mögött, mint mondta, Janukovicsnak felelni kell majd az ellenzéket ért minden elnyomó intézkedés miatt.

Timosenko férfjét, Olekszandrot éppen kedd éjjel szállították kórházba, Timosenko pártjának szóvivője szerint a férfi súlyos állapotban van.

Timosenko ennek ellenére a kórházból bement délután kettőre az ügyészségre meghallgatásra. Mint mondta, legközelebb december 20-án kell megjelennie az ügyészségen.

Rovatok