Index Vakbarát Hírportál

Címlapra rakta az orosz Vogue Putyin feltételezett szeretőjét

2010. december 15., szerda 09:45

Felborzolhatja Vlagyimir Putyin idegeit a Vogue orosz kiadásának új szerkesztője, aki váratlan húzással Alina Kabajevát tette a januári szám címlapjára. A 27 éves egykori tornászról évek óta az a pletyka, hogy ő Putyin szeretője.

Alina Kabajeva látható a Vogue orosz kiadásának 2011. januári címlapján. A 27 éves volt tornász egy 21 ezer dolláros, arany Balmain kreációban látható a címlapon.

Kabajeva címlapos szereplése a Daily Telegraph szerint alaposan felkavarhatja az állóvizet, hiszen az a hír járja, hogy ő Vlagyimir Putyin miniszterelnök szeretője, aki miatt Putyin el is hagyta feleségét, Ludmillát.

Bár semmi konkrét bizonyíték nincs rá, hogy Kabajeva és Putyin intim kapcsolatban lennének, a pletyka erősen tartja magát. Kabajeva amúgy Putyin pártjának parlamenti képviselője.

A Telegraph tudósítója szerint az orosz Vogue új főszerkesztője, Viktorija Davidova nagy kockázatot vállalt döntésével, hiszen magára haragíthatja Putyint.

Putyin és Kabajeva kapcsolatáról először 2008-ban írt egy orosz lap, amit pár nappal később tulajdonosa, a milliárdos oligarcha Alekszandr Lebegyev megszüntetett. Lebegyev a lap piaci sikertelenséggel indokolta döntését, de a legtöbb elemző szerint valójában Putyin kedvében akart járni.

Ennek ellenére a pletyka újra és újra felbukkan, orosz blogokon egy időben az terjedt, hogy Kabajeva gyereket is szűlt Putyinnak. Ezt mind Putyin, mind Kabajeva felháborodottan visszautasította.

Tény azonban, hogy az elmúlt években Putyin és neje alig mutatkoztak együtt nyilvánosan, a hivatalos indoklás szerint Putyin sok elfoglaltsága miatt. Putyin 1983-ban vette feleségül Ludmillát, abban az évben, amikor Kabajeva született.

Rovatok