Index Vakbarát Hírportál

Gyanús csomag miatt kiürítettek egy norvég repteret

2010. december 18., szombat 13:50

A csomagot péntek késő este találták meg a Haugesund repülőtér egyik vécéjében. Szombat délután kiderült, hogy a csomag ártalmatlan.

Gyanús csomagot találtak péntek éjjel a nyugat-norvégiai Haugesund repülőtér hatóságai, ami miatt elrendelték a repülőtér lezárását, közölte szombat délelőtt a norvég rendőrség. A csomagot még este 11-kor találták meg, majd a helyszínre érkező rendőrség emberei hajnalban úgy döntöttek, hogy kiürítik a terminált, mondta az AFP-nek Edgar Mannes, a haugesundi rendőrség vezetője.

"Normálisan egy elveszett vagy elfelejtett csomagnak tűnt volna, de a körülmények, ahogyan megtalálták, további vizsgálatot indokoltak, és onnantól gyanúsnak tekintettük a csomagot" – mondta Mannes, aki a részletekre nem tért ki.

Svein Sörensen, az ügyben vizsgálódó hatóság egy másik illetékese a norvég NTB hírügynökségnek elmondta, hogy a csomagot az indulási terminál egyik mellékhelyiségében találták meg. A helyszínre bombaszakértők indultak Oslóból.

A vécében talált, magára hagyott hátizsákról kiderült, hogy teljesen ártalmatlan. Megtalálták rajta a tulajdonos nevét. Közben a haugesundi rendőrségen jelentkezett is az érintett család, és elmondták, hogy ők felejtették ott a csomagot, véletlenül.

A repülőteret délután fél háromkor újra megnyitották.

Rovatok