Index Vakbarát Hírportál

Izraeli légitámadások a Gázai övezetben

2010. december 21., kedd 12:30

Legalább két palesztin megsérült azokban a légitámadásokban, amelyeket Izrael hajtott végre a Gázai övezet ellen. Az izraeliek szerint ők csak a Hamász aknavetős támadásaira válaszoltak.

Az izraeli légierő nyolc hullámban légitámadásokat hajtott végre hétfő éjjel a Gázai övezetben, amelyben megsebesült két palesztin fegyveres - közölték palesztin egészségügyi források és szemtanúk. Válaszul radikális palesztin csoportok több aknagránátot és rakétát lőttek ki kedden kora reggel Izrael területére.

Az izraeli harci gépek három bevetésben a Gázai övezet déli részén lévő Hán-Júniszban vettek célba különböző objektumokat. A városban sebesült meg az övezetet irányító radikális szervezet, a Hamász katonai szárnyának, az Ezzedín el-Kasszám Brigádoknak két harcosa, egyikük súlyosan.

Az izraeliek ezen kívül támadtak egy csempészalagutat az övezet egyiptomi határán, Rafah városánál, de ott nem esett bántódása senkinek.

Szintén nem volt áldozata a többi támadásnak, amelyeket az övezet északi részén hajtottak végre Dzsabalíja menekülttáborában, valamint Bét-Lahja, Bét-Hanan és Zejtún városokban. Zejtúnban a Kasszám-brigádok egy kiképzőtáborát támadták.

Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette a légitámadások tényét, de közlése szerint csak hetet hajtottak végre, fegyvercsempész-alagutak és -raktárak ellen. Izrael elleni aknatámadásokat toroltak meg velük - tette hozzá.

Egy katonai szóvivő közölte, hogy palesztin fegyveresek kedden hajnalban kilenc aknagránátot lőttek ki Izrael területére. Egyik aknagránát sem okozott kárt sem emberéletben, sem anyagiakban. A Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be egy dél-izraeli kibucban, az óvoda közelében. Egy fiatal nő könnyebben megsebesült, egy idős nő és egy kisgyerek sokkot kapott az ijedtségtől.

Rovatok