Index Vakbarát Hírportál

Átkot szórnak az adóztató kormány fejére a román boszorkányok

2011. január 7., péntek 10:22

Hivatalos foglalkozásként ismerik el Romániában mostantól a boszorkányságot, így adót, valamint egészségügyi és nyugdíjjárulékot is kell fizetniük. A boszorkányok mérgező mandragórával tiltakoznak.

Román boszorkányok átkot szórnak a kormány fejére az új szabályozás miatt, amely alapján nekik is kell adót fizetniük a munkájukból származó bevétel után - írja a BBC.

A boszorkányok mérgező mandragóravirágot morzsolnak a Duna vizébe, hogy így tiltakozzanak az ellen, hogy 16 százalékos jövedelmadót, valamint egészségügyi és nyugdíjjárulékot kell fizetniük ezentúl.

A változás nemcsak a boszorkányokat, hanem az asztrológusokat és a jósokat is érinti, ezeket ugyanis mostantól ismerik el hivatalos foglalkozásként Romániában, így adókötelessé váltak. A kormány növelni akarja bevételeit, és vissza akarja szorítani az adóelkerülést.

A boszorkányok díja általában alkalmanként 30 lei (körülbelül 1800 forint), ami szerintük annyira kevés, hogy nevetséges ebből még adót is fizetni.

Vannak ugyanakkor olyan boszorkányok, akik örülnek annak, hogy már állami szinten is elismerik a hivatásukat. A BBC-nek nyilatkozó egyik boszorkány már tervezi, hogy vállalkozást indít.

Rovatok