Index Vakbarát Hírportál

Még mindig sok járatot törölnek Balin

2011. január 28., péntek 10:48

Összesen 16, Balira tartó vagy onnan induló nemzetközi légijáratot töröltek pénteken a Bromo vulkánból feltörő vulkáni hamu miatt - közölték a légitársaságok.

A szigeten több ezer külföldi - főként ausztrál - turista rekedt, mivel a járattörlések azt jelentik, hogy az elmúlt 24 órában összesen 30 gép utasainak kellett elhalasztaniuk a repülést.

A bali Denpasar repülőtér szóvivője, Sherly Yunita szerint ugyanakkor egyes belföldi és nemzetközi járatok továbbra is közlekednek, mivel a légikikötőt nem zárták le. Mint mondta, a járatok törlése a légitársaságok döntésétől függ. A Singapore Airlines és a China Airlines például, amelyek csütörtökön több járatot is törtöltek, pénteken engedték közlekedni a repülőket.

A Bromo vulkán novemberben lépett működésbe. Akkor egy nagyobb kitörésre számítottak és maximálisra emelték a készültségi fokozatot. A múlt hónapban azonban csökkentették azt. Szakértők szerint a mostani hamufelhő oka a szeles időjárás, ami kifújja a tűzhányó kráterében lévő vulkanikus hamut.

Rovatok