Index Vakbarát Hírportál

Bombariadó több moszkvai pályaudvaron

2011. február 6., vasárnap 10:25

Az orosz hatóságok vasárnap kiürítettek három moszkvai pályaudvart egy bombafenyegetés miatt, és átvizsgálták az orosz főváros összes pályaudvarát is, de egyelőre semmit sem találtak - közölte az orosz közlekedési rendőrség szóvivője.

A rendőrséget egy névtelen telefonáló értesítette, hogy bombákat helyeztek el három, meg nem nevezett vasútállomáson, amelyek "hamarosan robbannak".

A rendőrség a bombafenyegetés után megkezdte a kilenc moszkvai pályaudvar átvizsgálását, robbanószerkezet után kutatva. A névtelen telefonáló csak annyit mondott, hogy három pályaudvaron helyeztek el bombákat, de azt már nem árulta el, melyek ezek.

A hatóságok úgy döntöttek, hogy kiüríttetik a Komszomolszkaja térnél található három vasútállomást, a Leningrádszikjt, a Jaroszlavszkijt és a Kazanszkijt - közölte a szóvivő.

A déli órákra öt épületben befejezték a keresést, négy pályaudvaron még kutattak, de sehol nem találtak gyanús szerkezeteket.

Tatjana Agapova elmondása szerint az elmúlt két hétben szinte naponta kapnak bombafenyegetéseket, de a mostani az első alkalom, hogy a rendőrségnek az összes moszkvai pályaudvart egyszerre át kellett vizsgálnia.

Rovatok