Index Vakbarát Hírportál

Hurrikán után bozóttűztől félnek az ausztrálok

2011. február 7., hétfő 11:29 | aznap frissítve

Legalább 59 lakóház égett le az Ausztrália nyugati részén pusztító erdőtüzekben - közölték hétfőn a helyi hatóságok. A tűzoltók egyelőre nem tudták ellenőrzésük alá vonni a lángokat. Az országban néhány hét alatt ez a harmadik katasztrófa: pár napja a Yasi hurrikán vonult át Ausztrálián, míg előtte évtizedek óta nem látott árvizek pusztítottak.
Craig Hynes, a perth-i tűzoltóság vezetője szerint a város környékén hétvégén csaptak fel a lángok, amelyek jelenleg két nagy területen pusztítanak. Mint mondta, a tüzek már lakott területeket is veszélyeztetnek. A város szélén 59 ház teljesen megsemmisült és további 19 súlyosan megrongálódott. A parancsnok szerint azonban komolyabb sérülésekről, vagy esetleges halálesetekről egyelőre nincsenek hírek.

A tűzoltóság emberei jelenleg is mindkét helyszínen próbálják ellenőrzés alá vonni a lángokat, munkájukat helikopterek segítik. A lángok terjedését ráadásul a Yasi ciklon kíséretében érkező erős szelek is segítik. Az oltásban egy tűzoltó sérült meg eddig.

A vihar az elmúlt napokban vonult át az országon, és elsősorban Queensland államban okozott súlyos károkat. A ciklon több part menti települést teljesen elvágott a külvilágtól.

Rovatok